Capture
Pressmeddelande

Götenehus bygger Skövdes högsta trähus – och sätter samtidigt Frostaliden på kartan

Götenehus är först ut när Skövdes nästa stora bostadsområde börjar ta form. Stadsdelen Frostaliden kommer att bestå av ca 350 nyproducerade lägenheter och den gemensamma nämnaren är att alla husen har en stomme av trä. Den första etappen består av två 7-vånings trähus med sammanlagt 48 bostadsrätter.

Skövde är en kommun som växer. Prognosen är att dagens 50 000 invånare ska ha ökat till 63 000 år 2030. Därför behöver det produceras allt fler lägenheter och småhus. Minst 300 nya lägenheter behöver produceras varje år för att klara det målet.

För den breda allmänheten är Götenehus förknippat med produktion av villor och andra typer av småhus. Men företaget har sedan flera år byggt flerfamiljshus i egen regi och på uppdrag från bygg- och fastighetsbolag.

– Frostaliden är ett byggprojekt som passar Götenehus perfekt. Vi har som bekant en lång och gedigen erfarenhet av att bygga trähus och det är speciellt intressant att överföra våra kunskaper till ett flerbostadsprojekt med en tydlig miljöprofil, säger Andreas Gustafsson, chef för projektutveckling på Götenehus.

I Skövde, precis som i flera andra svenska städer, finns det en tradition att flerfamiljshus i första hand produceras av betong och sten. Kommunen anslöt sig dock till det riksomfattande Projekt Trästad 2012 och det är mot den bakgrunden satsningen på Frostaliden skall ses. När väl Frostaliden står klart är det en av de större trästadsdelarna i landet.

– Även för flerfamiljshus finns det fördelar att bygga stomme, balkar och bjälklag av trä. Vi kan exempelvis erbjuda en väldigt bra ljudisolering mellan de olika våningsplanen, vilket kanske inte stämmer överens med den generella bilden av trähus, säger Andreas Gustafsson.

Projekt Trästads tydliga miljöprofil återfinns även i några andra detaljer, bland annat så kommer ett antal parkeringsplatser förses med elstolpar för laddning av el/hybridbilar. En del av miljöprofilen utgörs naturligtvis också av närheten till naturen och friluftsaktiviteter. Stadsdelen Frostalidens 350 lägenheter kommer att innehålla både bostadsrätter och hyresrätter. Götenehus är först ut av byggbolagen och kan redan nu avläsa ett stort intresse.

– Våra två punkthus är inte bara unika för att de är Skövdes högsta trähus. De har också ett läge som gör att lägenheterna och inte minst balkongerna får tillgång till ett härligt ljus. Det är också därför vi satsar på generösa inglasade balkonger till samtliga lägenheter. Dessutom har de översta fyra lägenheterna egen takterrass med en underbar utsikt, konstaterar Andreas Gustafsson.

Skövdes högsta trähus byggs av Götenehus. Sammanlagt innehåller de två huskropparna 48 lägenheter med generösa inglasade balkonger.

Fakta Götenehus projekt i Frostaliden
Antal lägenheter: 48 (12 st 2:or, 22 st 3:or och 14 st 4:or).
Prisbild: Från ca 1,15 Mkr till 2,7 Mkr plus månadsavgift.
Produktionstid: 2016-2018.
Arkitekt: Staffan Morud, CH Arkitekter i Skaraborg.
Karaktär: Modernt flerfamiljshus med trästomme och andra trädetaljer. Inglasade generösa balkonger och nära till friluftsområde och centrala Skövde.
Säljstart: 25 februari 2016.

Fakta Projekt Trästad
Projekt Trästad bildades 2012 av 17 kommuner och länsstyrelser. Trästad har som mål att vidareutveckla modernt, industriellt och klimatanpassat trähusbyggande. Projektet ska vara en inspirationskälla för lokala byggare, arkitekter, planerare och politiker. I januari 2014 fick Projekt Trästad ytterligare 3 Mkr av regeringen.

Götene den 16 februari 2016

Götenehus Group AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Gustafsson, chef projektutveckling Götenehus, 072-241 21 15, andreas.gustafsson@gotenehus.se.
Claes Hansson, VD och koncernchef Götenehus Group AB, 0511-34 53 04, 0708-35 09 68, claes.hansson@gotenehus.se

Götenehus Group är genom varumärkena Götenehus och VärsåsVillan en av de större aktörerna på småhusmarknaden i Sverige. Koncernen består i huvudsak av två verksamhetsområden, Projektutveckling som marknadsför och bygger gruppbyggda småhus, flerfamiljshus m m och Styckehus som marknadsför och bygger enskilda villor och fritidshus. Götenehus B-aktier är listade på First North. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Läs mer på www.gotenehus.se.

SENASTE NYTT