Vårt affärsområde Fastighets­utveckling

Affärsområdet Fastighetsutveckling innefattar dels förvaltning av fastigheter i egen regi, dels vårt delägarskap i fastighetsbolaget Trähusstaden.

Utveckling och förvaltning av fastigheter

Inom affärsområdet Fastighetsutveckling bedriver vi egen utveckling och förvaltning av fastigheter, dels i egen regi genom bolaget Forshem Fastigheter, dels genom vårt delägarskap i fastighetsbolaget Trähusstaden. Verksamheten innebär att äga, förvalta och utveckla bostads- och samhällsfastigheter. Syftet är att förändra och utveckla fastigheternas användningsområden, sänka driftskostnader och arbeta med långsiktiga och stabila hyresgäster. Fastigheterna ska innehålla utvecklingsmöjligheter för bostäder för att samverka med Götenehus övriga verksamheter.

Forshem Fastigheter

Forshem Fastigheters verksamhet bedrivs i huvudsak i Skaraborg och Trestadsområdet. Bolaget ägs och utvecklas gemensamt av Götenehus Group som också inlett samarbete med Newsec för affärsutvecklingen. Tillsammans kombineras erfarenhet av att bygga bostäder, bostadsutveckling och lokal förankring med erfarenhet av fastighets- och stadsutveckling.

Genom Forshem Fastigheter vill vi bidra till ökad tillväxt och en god samhällsutveckling i regionens städer, och därmed göra området till en av de mest moderna och dynamiska regionerna inom hållbar boendemiljö och livskvalitet, mobilitet samt utbildning, forskning och utveckling.

Fastighetsbestånd

Odenhuset
Trollhättan

Handelsfastighet i centrala Trollhättan med köpcentrum, kontor och parkering. Cirka 35 hyresgäster, bland andra Trafikverket, Systembolaget, en biograf, barnmorskemottagning samt butiker och restauranger. Fastigheten består också av parkeringshus med 470 parkeringsplatser för uthyrning och medger påbyggnadsmöjlighet av ca 130 lägenheter.
www.odenhuset.se 

Sylte Center
Trollhättan

Samhällsfastighet med flera stabila och långsiktiga hyresgäster som vårdcentral, folktandvård, apotek och ICA-butik. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 5 300 kvadratmeter. Fastigheten innefattar byggrätter på 12 000 kvadratmeter som möjliggör byggnation av minst 70 lägenheter de närmaste åren.
www.syltecenter.se

Vasaporten
Skövde

Handelsfastighet i centrala Skövde med butiker, kontor och parkering. Hyresgäster är bland annat Hemköp, Arbetsförmedlingen och en restaurang. Fastigheten består också av ett parkeringshus med 480 parkeringsplatser för uthyrning. Det pågår planarbete för framtida påbyggnad med bostäder.
www.vasaporten.se.

Fastighetsbolaget Trähusstaden

Vår långsiktiga förvaltning sker genom delägarskap i fastighetsbolaget Trähusstaden. Trähusstadens målsättning är att successivt bygga upp ett bestånd av nyproducerade bostäder bestående av hyresrätter, i huvudsak producerade av Götenehus.

Trähusstadens äger idag två bostadsområden; Parasollen och Staketet 1 i Skövdes stadsdel Trädgårdsstaden. Pågående produktion av nya bostäder pågår i Sylörten 1, Askeslätt Lidköping.

Götenehus äger 50 procent av bolaget. Övriga 50 procent ägs av Julakoncernens fastighetsbolag, G&K Blanks Fastigheter AB.

Ytterligare information om Trähusstaden finns på www.trahusstaden.se 

SENASTE NYTT

Rapporter

Pressmeddelanden

Kommande händelser

Aktiekurs

… SEK

Uppdaterad

Börja prenumerera

Börja prenumerera på våra pressmeddelanden, årsredovisningar och delårsrapporter genom att fylla i namn och e-post nedan.

Ett oväntat fel har inträffat! Försök igen senare.

Tack! Vi kommer nu skapa din prenumeration.