Brf plantan Swebostad
Pressmeddelande

Swebostad byggstartar 14 radhus i Trädgårdsstaden, Skövde

I Skövdes populära stadsdel Trädgårdsstaden kommer Swebostad att bygga 14 energieffektiva tvåplansradhus. Nu har spaden satts i backen och i slutet av året står de första radhusen inflyttningsklara.
 

Radhusen blir i två plan om 106 kvm med 5 rum och kök. Alla radhusen har ett eget förråd och en egen trädgård som angränsar mot en vacker gammal allé. Husen har nyckelfria lås och ett inbyggt smart hemsystem för styrning av belysning. Samtliga parkeringar är förberedda för framtida laddning av elbil. Allt för att de boende ska få en enklare vardag och en minskad miljöpåverkan.

Nu förbereds marken för att gjuta grunden till de 14 radhusen och i mars kommer de första husleveranserna. Försäljning pågår i samarbete med mäklarbyrån Bostada och det finns fortfarande några radhus kvar.  


Den 31 januari togs ett symboliskt första spadtag av Elisabeth Karlsson, projektutvecklare Swebostad, Filip Brandberg, kund och Theres Sahlström, Kommunalråd.

Trädgårdsstaden utvecklar Skövde och är en del i att Skövde ska nå sitt tillväxtmål på 75 000 invånare till år 2040, säger Theres Sahlström, kommunalråd i Skövde.

Vi är stolta och glada över att vi kan starta byggnationen med hjälp av Sparbanken Lidköping och våra entreprenörer Stenmarks Bygg Skaraborg AB och Götenehus Entreprenad AB. Det har varit en ekonomiskt orolig tid men vi tror på Skövde och den tydliga riktning Skövde har som stad – att vara ett nav och motor för Skaraborgs tillväxt, säger Elisabeth Karlsson, projektutvecklare på Swebostad.

Läs mer om Brf Plantan; www.swebostad.se/plantan

För mer information vänligen kontakta:
Martin Klaesson, affärsområdeschef Swebostad AB, tel. 073-501 23 60, martin.klaesson@swebostad.se

Swebostad är sedan våren 2019 en del av Götenehus Group AB och utvecklar bostäder och bostadsområden på den svenska marknaden. Vår idé är att framställa hållbara och prisvärda flerbostadshus och radhus. För oss innebär det att vi är snabba och effektiva i alla led.

Götenehus Group är en etablerad aktör med en unik position på den svenska fastighets- och bostadsmarknaden där koncernen bedriver fastighetsutveckling, bostadsutveckling och småhusverksamhet. Verksamheten bedrivs under varumärkena Forshem Fastigheter, Trähusstaden samt Götenehus och Swebostad. Götenehus Groups B-aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, 08-4638300, certifiedadviser@penser.se.

SENASTE NYTT